home | beveiliging | communicatie | cctv | projectmanagement | elektro


CCTV / CAI

CCTV en CAI zijn allebei veel gebruikte afkortingen.
CCTV staat voor Closed Cirquit TeleVision
CAI staat voor Centrale Antenne Inrichting
Onder CCTV wordt verstaan een camera en een monitor (met of zonder recorder). De beelden welke door de camera worden gemaakt worden ergens anders bekeken. De gemaakte beelden kunnen alleen bekeken worden door personen die aangesloten zijn op dit netwerk. Zoals de afkorting al doet vermoeden is CCTV dus een gesloten en besloten netwerk.

In Nederland heeft 80 tot 90% van alle woonhuizen een CAI aansluiting. In de volksmond wordt dat kabeltelevisie genoemd. Omdat alleen de bewoners welke in het verzorgingsgebied wonen een aansluiting kunnen krijgen is CAI ook een besloten netwerk.

CCTV
Om bepaalde ruimtes of toegangpoorten in de gaten te houden kunt u gebruik maken van CCTV. De beelden worden op een harddisk recorder opgeslagen en kunnen ter aller tijden bekeken worden hoe eventuele onregelmatigheden hebben plaats gevonden.
En zijn heel veel mogelijkheden op het gebied van CCTV en de ontwikkelingen volgen zich momenteel snel op. Uiteraard mag u er op vertrouwen dat de gekozen apparatuur die zorgvuldig met u wordt besproken de laatste verschenen versies zijn.
Er zijn verschillende soorten bekabelingen welke het mogelijk maken kleine tot wereldwijde afstand te overbruggen. Kleine afstanden, voornamelijk lokaal in en rond het gebouw wordt aangelegd met coax kabel. Indien de beelden over een bedrijfsterrein getransporteerd moeten worden kan dat via glasvezel of via het bestaande LAN netwerk. Ook via WAN bestaan de mogelijkheden. Gemakkelijk om vanaf kantoor uw huis in de gaten te houden. Of vanuit huis uw kantoor in de gaten te houden.
CAI
Met de aanleg, wijziging of onderhoud van uw CAI installatie kan TIBL u van dienst zijn. Met de componenten op de daarvoor geschikte locaties heeft u een kwaliteitsnetwerk. Indien u binnen uw eigen netwerk een kabelkrant o.i.d. op de bestaande kabel er bij wil plaatsen zodoende dat iedere aansluiting verder in het pand het beeld en geluid van de kabelkrant kan ontvangen kunnen wij voor u een modulatorplaatsen voorzien van stereo geluid. Uw prikt daar simpelweg een PC aan en u heeft overal een kabelkrant.