home | beveiliging | communicatie | cctv | projectmanagement | elektro
netwerken | glasvezel | telefoontoestellen


Communicatie

Er gaat geen dag voorbij zonder communicatie. Als twee mensen elkaar de hand geven, als twee of meer mensen met elkaar praten is dat communicatie. Telecommunicatie is de elektronische manier van communiceren. Telecommunicatie gebeurt elke week, elke dag, elke minuut, elke seconde. De wereld kan niet meer zonder telecommunicatie.
TIBL heeft jaren lange ervaring op het gebied van infrastructuur en randapparatuur. Of het nu een bedrijfsnetwerk is of een simpel telefoontoestel in een woonhuis TIBL draait haar handen er niet voor om.
Dealer LG-Ericsson

 

De LG-Nortel systemen zijn een geavanceerd en betrouwbaar communicatiesysteem. In overleg met de eindgebruiker zijn deze systemen speciaal ontworpen om bestaande en toekomstige behoeften te kunnen vervullen. Alle systemen zullen "op maat" gemaakt worden zodat uw specifieke wensen en prioriteiten niet verloren zullen gaan in de wirwar van de telecommunicatie. TIBL draagt de volledige zorg, als dealer van LG-Nortel centrales, voor het ontwerp, levering en installatie van de door u gekozen configuratie. De flexibiliteit en vele toepassingsmogelijkheden van de systemen zorgen ervoor dat de grote hoeveelheid inkomend verkeer, tijdens dal- en piekuren, op een perfecte wijze verwerkt en begeleid kan worden. En en ander wordt mogelijk gemaakt door het aansluiten van een tweede bedienpost of het direct doorschakelen naar de juiste bestemmingen. Omdat per individu, groep of afdeling de prioriteiten met betrekking tot telefonie verschillend zijn kunnen de LG telefoonsystemen zo worden geprogrammeerd dat alle gebruikers met het grootste gemak gebruik kunnen maken van de systemen. Omdat de LG-NORTEL systemen modulair worden opgebouwd is het mogelijk uw wensen en eisen te realiseren, maar ook de flexibiliteit en mogelijkheden voor de toekomst te realiseren. Doordat deze systemen modulair zijn zal bij eventuele vervanging het niet nodig zijn om de gehele centrale te vervangen maar slechts delen daarvan. Dit is de LG manier om rekening te houden met het milieu. LG-NORTEL systemen zijn volledig ingespeeld op de toekomst waarbij de gebruiker met grote getallen gebruik gaat maken van de digitale mogelijkheden van de nieuwe wereld. Door middel van VoIP zijn er mogelijkheden geschapen die tot voorkort niet voor handen waren. De systemen zijn van hoge kwaliteit, veelzijdig in hun soort en goed geprijsd. U kunt ervan uitgaan dat LG-NORTEL duizend en n mogelijkheden heeft.
Bedrijfscommunicatie-check
TIBL kan voor u een bedrijfscommunicatie-check doen. Uit ervaring blijkt dat vooral bij bedrijven met meer telefoonlijnen het regelmatig voorkomt dat er meer lijnen aanwezig zijn dan eigenlijk nodig. Die onnodige extra lijnen worden wel elke maand door de telefoonmaatschappij in rekening gebracht. Bij een bedrijfscommunicatie-check bekijken wij in eerste instantie de telefoonnota's. Daaruit worden de telefoonlijnen gefilterd die wel aanwezig zijn maar waarvan waarschijnlijk geen gebruik gemaakt wordt. De volgende stap controleren wij of alle afgenomen lijnen ook daadwerkelijk worden geleverd door de telefoonmaatschappij en werken naar behoren. De laatste stap is de volledige controle van het IS/RA punt. Dit is het scheidingspunt tussen u en uw telefoonmaatschappij. Uit ervaring blijkt dat het regelmatig voorkomt dat er nog lijnen aanwezig zijn waarvan niemand meer weet dat ze er zijn. Indien u een meervoudige ISDN aansluiting heeft is het zeer raadzaam om een bedrijfscommunicatie-check te laten uitvoeren, de kans op besparing is absoluut aanwezig. U ontvangt na de bedrijfscommunicatie-check een rapportage van onze bevindingen en indien nodig een passend advies.
Infrastructuur
TIBL kan uw telefonie infrastructuur ontwerpen en onderhouden zoals het conventionele telefonie netwerk van KPN. Een volledig telefonienetwerk over uw bedrijfsterrein waardoor de zekerheid van de verbindingen optimaal aanwezig is. Ook in het geval van nood dient u met succes gebruik te kunnen maken van uw telefonieverbindingen. Bij complexe telefonie infrastructuren kunnen we gebruik maken van kabelverdeelkasten (KVD). Indien er gebruik gemaakt wordt van KVD kasten kan de infrastructuurkabel van de hoofdverdeler (HVD) volledig benut worden waardoor er minder LSA+ stroken gebruikt worden en daardoor ook minder ruimte benodigd is.
Telefonie
In het huidige bedrijfsleven kunnen we niet meer zonder telefoon, internet en email. De fax wordt inmiddels bij meerdere bedrijven vervangen door een email fax server waarbij alle faxen direct per email binnenkomen en worden gedistribueerd naar de betrokken medewerker. Ook het verzenden van een fax kan volledige digitaal met de eigen PC vanaf de werkplek. TIBL kan ook voor uw bedrijf zo'n fax server installeren, het grote voordeel is dat alle documenten digitaal zijn en gemakkelijk te archiveren zijn.
Voor telefonie - spraak zijn er inmiddels ook vele variaties. Voor particulieren is een telefoonlijn op PSTN basis voldoende, indien er twee telefoonnummers moeten zijn is ISDN1 de uitkomst. Vanaf 3 telefoonnummers of meer is ISDN2 het antwoord. Sinds enige jaren is VOIP (Voice Over IP) in opkomst en wordt dat steeds meer toegepast. TIBL kan ook voor u de juiste oplossing aandragen en installeren. Met het oog op de toekomst zullen wij een telefooncentrale (PBX) installeren welke aansluit bij uw wensen.
Internet
xDSL lijnen zijn momenteel de standaard voor het internet. De meeste gebruikte lijn is ADSL maar wordt momenteel snel ingehaald door zijn opvolger ADSL2+. Met ADSL2+ zijn download snelheden te halen van 20000 kbit/s. De A in ADSL staat voor Asymmetrisch. Bij ADSL is de download snelheid hoger dan de upload snelheid. ADSL en ADSL2+ kan worden geleverd met lijnbehoud. Bij SDSL lijnen zijn de download en upload aan elkaar gelijk. Om dat mogelijk te maken dient de volledige koperader beschikbaar te zijn voor de verbinding en kan dus niet geleverd worden met lijnbehoud. TIBL kan voor u uw xDSL aanvragen en volledig aansluiten. U kunt zelf kiezen of u een bedraad of draadloos xDSL netwerk wenst.
Bedrijfscentales
TIBL kan de uitgefaseerde telefooncentrales van KPN onderhouden en programmeren. Bijvoorbeeld de Vox Novo Supreme, vanaf software versie 1.x t/m 4.x kunnen wij voor u de wijzigingen doorvoeren. Ook voor het leveren en installeren van uitbreidingskaarten, toestellen kunt u bij ons terecht.